SAMMANFATTNING PÅ EN MÅNDAG

Åh det var ljuvligt att vara på residens. Att få tiden och platsen att få försvinna så djupt in i texten (och skogen).

(Något av en chock att komma hem till barn och stök efter tystnad och fokus.)

Så har jag åkt till Söderköping och läst på Söderköpings poesifestival. Jag var nervös, det här att läsa ur ett manus som inte är färdigt (men det har nog gjort underverk med min skrivprocess dvs att få syn på allt som ska väck). Fint också att få lyssna till så mycket poesi. Jag skrattade så jag grät till UKON. Jag klarade att gå på efter Ingela Strandberg, berättade efteråt för henne att jag varit nervös över att gå på efter henne, men på något sätt klarnade allt i mig när jag lyssnade på henne. (Vi kanske kan säga att jag kände mig ledd av att hon läste om en busskur, flox, tror också äpplen? Ja för att inte nämna döden, livet, givetvis.) Jag åt många äpplen. Efter min läsning satt Stina och jag ute i mörkret på en parkbänk och åt berry körsbär och andades den kalla östgötska luften.

BYGGA, DRAKARNA, BOKSTÄVER

”Denna vecka har det varit fokus på att bygga för en del barn. De har byggt torn, rasat dem och byggt upp dem igen. De har även byggt hagar till djuren och diskuterat vilka djur som ska vara i vilken hage och varför. Drakarna flyger runt till olika platser, landar och flyger vidare.

Ett annat fokus är att skriva bokstäver för att sedan koppla ihop”

TORNA HÄLLESTAD

Jag är iväg på residens! Hela 20 min hemifrån, på Hedlandet i Torna Hällestad. Träden dansar på den här platsen, jag spanar på hus och liv, förutom att jag inte behöver bråka med barnen om vem som ska bestämma barnprogram, istället detta, promenader som paus i skrivandet, och framförallt att få vara så långt, långt inne i min text. Lina är också här och på förmiddagarna sitter vi i vårt arbetsrum och på eftermiddagarna är det miljöombyte och vi sitter på lanthandeln, och det är så mysigt, för att inte tala om det fruktansvärt ljuvliga i att få försvinna in i sitt manus i två veckor.

FÖRRA VECKAN, DET SOM VAR SISTA VECKAN I SEPTEMBER

Jag har fortfarande svårt att fatta att allt det här är mitt. Livet i en skånsk by på landet. Blommorna som vissnar i trädgården. Äpplena vi skördar. Dimman när man cyklar till föris och skola på morgonen. Varje måndag har Arvids klass utedag i skogen. På kvällarna när jag ska somna kan jag höra korna råma, kanske för att man har tagit kalvarna ifrån dem, det får mig att tänka på hur hemsk världen är. Jag kan vara sjuk och vabba i vår trädgård.